Yin yoga is een fijne yogavorm om ruimte te creëren in lichaam en geest. In een snel veranderende wereld waarin we steeds door blijven ‘rennen’, stapelen allerlei prikkels zich op. De spanning die dit veroorzaakt kan vast gaan zitten in je lichaam en geest (vermoeidheid, pijn, piekeren).

Over Yin yoga

Yin richt zich op het (stugge) bindweefsel en de gewrichten. Met yin yoga blijf je daarom langer in zittende en liggende houdingen; meestal 3 tot 4 minuten. Je bereikt daarmee het (vastzittende) bindweefsel wat overal in je lichaam zit, dus ook in je spieren. Uiteindelijk ga je steeds meer ruimte en beweging ervaren in de gebieden die je aandacht geeft. Je energie gaat weer stromen.

Voor wie is Yin yoga geschikt?

Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Yin is geschikt voor zowel sporters, harde werkers als voor ieder ander, ongeacht beperkingen. Je leert mentaal en fysiek in balans te komen. Je concentratie verbetert, maar ook het luisteren naar je eigen lichaam. Je vindt ware rust in jezelf.

Ervaringen

Sinds ongeveer 5 jaar volg ik trouw Yin yogalessen bij Sonja. De start met ademhalingsoefeningen en een geleide meditatie helpen mij om met aandacht de les in te gaan. Tijdens de les kom ik in de ontspanning en dit werkt de rest van de week door in mijn stemming. Iedere yogales is anders, qua houdingen, maar ook qua gedachtes die voorbij komen en weerstand die ik ervaar. Er is geen goed of fout. Sonja praat ons door de verschillende houdingen heen en helpt ons om het ongemak op te zoeken. Dit is voor iedereen anders.”

Emma Dekker

Via een vriendin ben ik 3,5 jaar geleden met Sonja en daarmee de yin-yoga in contact gekomen. Ondanks het sporten merkte ik een onbalans tussen mijn lichaam en geest. De lessen van Sonja helpen mij om meer te voelen en aandacht te besteden aan mijn innerlijke. Hierdoor ervaar ik een betere balans tussen lichaam en geest. Vooral de prettige, rustige stem van Sonja, de vele variaties, als ook de begeleiding tijdens de diverse houdingen ervaar ik als heel comfortabel. Ik kijk er wekelijks naar uit.”

Eugenie van Orden

Yin yoga lesrooster Daalmeer

*Tussentijds instromen is mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie en/of het afspreken van een proefles zodat je kunt ervaren wat Yin Yoga voor jou kan betekenen.

Privélessen Yin yoga

Bij (aanhoudende) lichamelijke- of geestelijke klachten (bijvoorbeeld burn-out) kun je ook terecht voor privélessen middels yin medicine begeleiding.