Het beste advies ooit, kreeg ik van een yogadocente, ga veel yoga doen en je lichaam zal opknappen!

Tijdens en door intensieve hatha-yoga opleidingsjaren (2013-2014) heb ik een steeds krachtiger en soepeler lichaam ontwikkeld. De laatste jaren kreeg ik namelijk steeds meer klachten van een vastgestelde nekhernia en hiermee gepaard gaande beperkingen in nek-, arm-  en schouder gebied. Ik maakte veel zitminuten met mijn bureauwerk en werd stijver en stijver. Allerlei sporten geprobeerd maar die gaven meer last dan verbetering.
De stijfheid en spanning werden even opgelost door fysiotherapie- en osteopathie behandelingen. Maar keerde daarna snel terug.

Ik nam een besluit om zelf de regie voor mijn gezondheid in eigen hand te nemen. Schreef mij in voor de hatha yoga opleiding ‘Critical Alignment’. Het gevoel nooit verder te komen in een yogahouding is vaak langs gekomen. Maar door steeds opnieuw mijn grensgebied te onderzoeken, mezelf uit te dagen, door telkens een klein stapje verder te gaan en hier doorheen te ademen, verschoven blokkades en kwam er meer ontspanning en ruimte.

Het vertrouwen, de support die ik kreeg, met de technisch goed opgebouwde yogahoudingen wil ik nu graag doorgeven in mijn yogalessen.

In 2016 heb ik de YIN YOGA opleiding afgerond en volg regelmatig bijscholingen zoals ‘YIN medicine’ en ‘Yin en Qiqong’.  

In 2022 heb ik de Holistic Breathing Ademcoach opleiding van Herleva afgerond.