Yoga is voor mij een ware levensfilosofie naast de oefeningen op de yogamat waarin je rekt, buigt, strekt, draait en ademt. Hier komt de naam Be-Yoga om de hoek kijken. Doe yoga en leef het! Juist als je klaar bent met de yogales.

Leer energie en liefde in jezelf te voelen. Wordt bewust van het licht in jezelf waardoor je het leert herkennen in anderen om je heen. Het geeft je de kans om uit te groeien naar de persoon die je in potentie kunt zijn. Yoga is voor mij de weg naar een leven met tevredenheid ongeacht de uiterlijke omstandigheden.

De snel veranderde samenleving, invloed van media, de vele informatiestromen, werk, gezin, relaties, geluid, lawaai, allerlei soorten prikkels maken dat je als mens soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Waar krijg je energie van en wat kost je energie?
Wie ben je, wie wil je zijn?
Zelf ervaar ik yoga als een mooi instrument om steeds meer bewust te worden van mijn ware zelf en hiermee richting te kunnen geven aan mijn leven.

Het effect van yogahoudingen (asana’s) kun je vergelijken met een soort mal waar je lichaam door heen gaat. Alle spanning en stijfheid in je lichaam die je door gewoontehoudingen en –bewegingen vasthoudt, ga je leren loslaten. Wat niet bij je hoort of past, gaat door de ‘mal’. Hierdoor creëer je nieuwe ruimte in je lichaam.

Voor de geest geldt hetzelfde. (On)bewuste spierspanning gaat vaak samen met negatieve gedachtepatronen (angst/weerstand). Yogahoudingen zijn een prachtig middel om spanningen te verminderen en daarmee meer ruimte en lichtheid in je hoofd te ervaren.

De adem speelt de hoofdrol bij de yogahoudingen. Met de adem laat je los. Zo kun je steeds beter de yoga houdingen uitvoeren en de resultaten vervolgens plukken in het dagelijks leven.

Met Be-Yoga hoop ik je te inspireren om meer lichtheid, ruimte en ontspanning in lichaam én geest te gaan ervaren. Met discipline, goede motivatie en geduld op de yogamat zal dit langzamerhand uit monden in een betere emotionele- en lichamelijke balans.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!
Sonja Touw